16 persones participen en un curs de marxa nòrdica a Vilanova del Vallès

Dimecres, 16 de maig de 2018 a les 08:18

Per tal de promocionar la marxa nòrdica com a eina per fer esport a l’aire lliure i de salut (augment del treball cardiovascular i del 90% de la musculatura); el dimarts 15 de maig de 2018, l’Ajuntament va organitzar un curs gratuït de tres hores d'aprenentatge a càrrec de l’Oriol Poblet, instructor titulat per la INWA (Internacional Nordic Walking Federation).

La formació esportiva es va iniciar al camp de futbol de terra i va continuar a la Bassa del Molinet, que amb un terreny amb cert desnivell permetia la millora de la tècnica adquirida en pla. Aquesta formació anava dirigida sobretot al grup de caminaires que s’ha format amb les sortides setmanals (cada dimarts de 9 a 12h), dins del cicle de passejades per a la gent gran impulsat per la Diputació de Barcelona:  “A cent cap als 100” .


Que és la marxa nòrdica?
La marxa nòrdica és un esport que consisteix en caminar amb dos bastons. Va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Es tracta d’una modalitat d’activitat física, on a la caminada natural se li afegeix l’ús actiu d’uns pals específics, dissenyats per a la pràctica de la marxa nòrdica.

 
Quins beneficis té per a la salut?
La utilització correcta dels bastons implica activament a la part alta del cos en l’acte de caminar, projectant-lo cap endavant, oferint la possibilitat d’intensificar, de manera significativa, la progressió de gambada, augmentant el treball muscular de la part alta del cos. Tanmateix, dóna la possibilitat d’implicar altres músculs de la resta del cos.
(Font: Viquipèdia)

 

Darrera actualització: 16.05.2018 | 08:17

Imatges

Curs de marxa nòrdica