15 persones assisteixen a la xerrada educativa “El viatge de primària a secundària”

Dilluns, 16 d'abril de 2018 a les 16:00

Toni Argent explica com ajudar als joves en aquesta nova etapa educativa.

El 12 d’abril de 2018 es va dur a terme la xerrada “El viatge de primària a secundària” amb l’objectiu d’informar a les famílies dels alumnes de 5è i 6è dels principals canvis que hi ha entre el cicle d’educació primària i l’ESO així com aprofundir en el concepte de l’èxit escolar o donar pautes per facilitar l’acompanyament als fills i filles en aquesta transició. 

Es va subratllar que l’èxit escolar és quan un alumne dona el màxim de si mateix, és a dir, de les seves capacitats. I també es van comentar algunes de les característiques que defineixen l’etapa de l’adolescència, aquest moment de transició entre la infantesa i la joventut. 

Es va recomanar molta atenció, escolta activa, gaudir dels fills i deixar que els fills gaudeixin dels pares, mostrar interès pels seus estudis, educar amb l’exemple, ser bons observadors i tenir paciència, valorar positivament l’institut i el professorat, entre altres recomanacions. 

Es va destacar com a factors clau la motivació i l’interès perquè com deia Rousseau: “Doneu al nen el desig d’aprendre i qualsevol mètode serà bo”.

 

Darrera actualització: 13.04.2018 | 12:43