Diada nacional a Vilanova del Vallès 2017

Dimarts, 12 de setembre de 2017 a les 14:00

L’Esbart Dansaire Rosa dels Vents va iniciar l’acte oficial de la diada, a la plaça dels Països Catalans, amb el ballet de déu de Copons d’Anoia per passar, tot seguit, a les ofrenes florals de l’Ajuntament i els grups polítics municipals: Unitat per Vilanova (l’únic partit local sense representació nacional), el PDECAT, el PSC i ERC.

Com cada any algunes entitats també van participar en l’ofrena floral, concretament foren: Protecció Civil, l’Associació de Veïns de Can Nadal, el Club de Futbol, el Club de Bàsquet, el Col.lectiu Joan Basset juntament amb l’Assemblea Nacional de Catalunya a Vilanova del Vallès, l’Associació de Dones La Lluna, el Casal d’Avis Àngel de la Guarda i la Colla gegantera.

La Laura Forns, de Pànic Teatre, i l’Albert Forns, de l’Associació Música Viva, van fer la lectura musicada del poema “Inici de càntic en el temple” de Salvador Espriu. Després l’ANC de Vilanova va llegir el manifest de la diada.

Acompanyada pel so de l’acordió, la ballarina, mestra i directora artística de l’Esbart Ciutat Comtal de Barcelona, la Maria Teresa Agustí Morales, va fer el ball de l’homenatge.

En acabat l’alcaldessa, Yolanda Lorenzo, va fer la seva intervenció institucional.

Des del públic es van llençar globus blancs a favor de la pau i en contra dels darrers atemptats i tots els grups polítics municipals, conjuntament, van hissar simbòlicament una senyera de globus grocs i vermells.

El cant dels segadors i la sardana de la Santa Espina van arrodonir una diada ben participativa i per finalitzar l’acte, l’entitat Nosaltres Vilanovins va preparar un refrigeri popular.
Properament podreu veure la notícia a la Televisió de Vilanova del Vallès (VdV TV): http://tv.vilanovadelvalles.cat/

Darrera actualització: 12.09.2017 | 14:48

Imatges